5 tips om Multi SkillZ for Gym te integreren in jouw turnlessen

  ‐  Woensdag 16 nov 2016

Let's do this!

Heb jij dit seizoen de opleiding Multi SkillZ for Gym al gevolgd. Super! Een heel belangrijke stap om jouw lessen nóg gevarieerder, uitdagender en (inter)actiever te maken. Lees hieronder enkele belangrijke tips om Multi SkillZ for Gym goed te kunnen integreren in jouw turnlessen!

Ben je na de opleiding onmiddellijk aan de slag gegaan met de implementatie van Multi SkillZ for Gym in jouw turnlessen? Fantastisch, dan ben jij heel goed bezig! Doe zo verder, want….

Motivation is what gets you started.... Habit is what keeps you going!

Heb je Multi SkillZ for Gym toch nog niet helemaal geïntegreerd in je turnlessen? Dan hopen we je met volgende tips toch helemaal over de streep te trekken om élke les in te zetten op nóg meer positieve beleving!

  1. Vertrek steeds vanuit je sporttechnische leerlijn: Wat wil je je gymnasten aanleren? Gebruik vervolgens de bewegingsthema’s of filters in de database van Multi SkillZ for Gym om de meest passende oefenvorm te kiezen.
  2. Werk met heel je trainerskorps samen om een materiaal- en toestelplanning op te stellen. Als je weet welke zones in de turnzaal, welke toestellen en welk klein materiaal je ter beschikking hebt, is het veel gemakkelijker om je les goed voor te bereiden.
  3. Varieer in hoe je Multi SkillZ for Gym in je lessen brengt. Een opwarming, een slotspel, een tussenspel, een extra variatie, één van je posten in het circuit,… Multi SkillZ for Gym kan op verschillende momenten passen in jouw les!
  4. Hou je tijd in de gaten. Streef er elke les naar om 10-15 minuten van je lestijd in te vullen met Multi SkillZ for Gym oefenvormen.
  5. Hoewel we streven naar veel variatie, mag een spelvorm waarop je gymnasten heel positief reageren zeker en vast ook eens herhaald worden in een volgende les. Ze zullen het een tweede keer ook nog met enthousiasme uitvoeren!

Ready? Set… Go! Samen gaan we voor een unieke gymbeleving voor élke gymnast en élke trainer!

Heb je nog vragen over Multi SkillZ for Gym? Aarzel niet om mij te contacteren.

Heb je de opleiding nog niet gevolgd? Kijk dan snel hier om je alsnog in te schrijven voor één van de komende sessies in februari of maart!